Information Regarding the Medical English Project

   
Spanish German English Portuguese Italian French
   

Az Orvosi Angolt tanuló Projektrol szóló Információk

Az angoltanulás, bármilyen célt szolgáljon is, idoigényes, amit nem mindenki tud kiszakítani a szabadidejébol, ha ehhez tanfolyamra kell járnia. A diákok és már az orvosi szakmát gyakorlók számára igen fontos, hogy olyan tanfolyamot találjanak, amelyik alkalmazkodik az idobeosztásukhoz és az egyéni tempójukhoz.

Amikor olyan szaknyelvi tanfolyamokat keresünk, amelyek a banki nyelvet, marketinget, turizmust célozzák meg, boven találunk megfelelot. Ugyanakkor az orvosi szakma nincs ennyire elkényeztetve. Sokan ebben a szakmában – ápolónok, recepciósok, szociális munkások, portások, orvostanhallgatók és orvosok – nem rendelkeznek elegendo idovel ahhoz, hogy meg tudják találni a nekik leginkább megfelelo tanfolyamot.

Ez a projekt egy újszeru módot ajánl számukra ahhoz, hogy megtanulják illetve továbbfejlesszék a szakmájukhoz kapcsolódó angoltudást.

Ennek a projektnek nem célja orvostudományi ismereteket és terminológiát tanítani. Az a cél, hogy az e területen muködo szakembereket a gyakorlati munkájukban segítse úgy, hogy nagyobb önbizalommal tudjanak kommunikálni akkor, amikor csak angolul tudó kollégájukkal vagy betegükkel érintkeznek.

A nyelvtanulási folyamat felgyorsul azáltal, hogy az anyag nagyrészt olyan kifejezéseket és szavakat dolgoz fel, amelyekkel nap mint nap találkoznak a munkahelyükön és közvetlen környezetükben.

A tanfolyam olyan egyszerre megtanulható leckékbol áll, amelyeket a tanuló ebédszünetben, az otthoni pihenoidejébol kiszakítva, az egyetem vagy iskola számítógépes laborjában vagy akár a laptopján hazafelé utazva fel tud dolgozni.

A tanfolyam olyan nyelvtanulók igényét akarja kiszolgálni, akik viszonylag alacsony szintu nyelvtudással rendelkeznek, és olyan mozgóképpel kísért párbeszédekbol áll, amelyek kórházi szobákban, klinikákon, gyógyszertárakban, orvosi vizsgálókban játszódnak. Ezeket a párbeszédeket nyelvtani feladatsorok, nyelvi játékok, rejtvények kísérik.

A projekt 20011november 1-jén kezdodött, jelenleg folynak a fejlesztési munkák és a teljes interaktív tananyag 2003 novemberben kerül feltöltésre.

Ezúton is köszönetet kívánunk mondani az Európai Uniónak, illetve a Leonardo Vinci Programnak, hogy lehetové tette ezt a Projektet, és reméljük, hogy egy valóban hasznos és sokáig használható nyelvtanulási eszközt tudunk létrehozni.

 
Results of Survey - Quesionnaire carried out in March 2002
 
Spanish
German
Hungarian
Portuguese
Italian
French
English
 
(Translations still in progress - check back later if links do not respond)

 

 

  << PreviousNext >>